Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2013 > ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΗΤΑ Η ΕΒΙΚΕΝ

Την επανεξέταση των τιμολογίων ρεύματος ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας, επικαλούμενη την πρόσφατη απόφαση της διαιτησίας για την Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Όπως αναφέρει η ΕΒΙΚΕΝ: "Το υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας πλήττει την διεθνή ανταγωνιστικότητα ακόμα και των υγιών, δυναμικών και εξωστρεφών μεταποιητικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να απειλείται άμεσα η βιωσιμότητα τους.

Η πρόσφατη διαιτητική απόφαση επιβεβαιώνει κάτι που αποτελεί κοινό τόπο στην Ευρώπη εδώ και μία δεκαετία: oι μεγάλοι βιομηχανικοί πελάτες με συνεχή 24 ωρη λειτουργία ή με συνεχή λειτουργία στις ζώνες χαμηλής ζήτησης (νύχτες και σαββατοκύριακα) αποτελούν για το Σύστημα φορτίο βάσης, και ως εκ τούτου πρέπει να τιμολογούνται με το κόστος των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής βάσης συνεχούς λειτουργίας, που στη Χώρα μας είναι οι λιγνιτικές.

Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τον Κώδικα Προμήθειας(Aρχές Tιμολόγησης) που προβλέπει εξατομικευμένα τιμολόγια βασισμένα στο ιδιαίτερο προφίλ λειτουργίας και τον όγκο κατανάλωσης του κάθε μεγάλου βιομηχανικού καταναλωτή.

Με βάση τα παραπάνω, θα πρέπει να επανεξεταστεί η δομή των τιμολογίων των μεγάλων βιομηχανικών καταναλωτών καθώς επίσης και να επισπευσθεί η εφαρμογή των μέτρων όπως: τα συμβόλαια διακοψιμότητας, η αντιστάθμιση από την επιβάρυνση της χρέωσης CO2, η απαλλαγή από το τέλος ΑΠΕ και η δραστική μείωση ειδικών φόρων κατανάλωσης στην ενέργεια για τη βιομηχανία, μέτρα δηλαδή που ήδη εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη και τα οποία είναι απαραίτητα για την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας.

Το τελικό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για τη Βιομηχανία στην Ελλάδα πρέπει να καταστεί εφάμιλλο του κόστους που αντιμετωπίζουν οι Ανταγωνιστές μας στην Ευρώπη, προκειμένου να επιβιώσουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις και να προσελκυθούν ξένες επενδύσεις για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας".

[ΠΗΓΗ:ENERGYPRESS]