Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2022 > Η ΕΕΒΨ&L υποστηρικτής σε εκδήλωση της Βρετανικής Πρεσβείας & Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΕΒΨ&L υποστηρικτής σε εκδήλωση της Βρετανικής Πρεσβείας & Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου


Η Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics (ΕΕΒΨ&L), παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα , δεν θα μπορούσε να απέχει από αυτό του Brexit. Υποστήριξε και συμμετείχε με ομιλία του Σωτήριου Μπρακατσέλου Μέλος του ΔΣ της ΕΕΒΨ&L και Διευθύνοντα Συμβούλου της Medfrigo την κοινή εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Βρετανική Πρεσβεία και το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τίτλο «Σχεδόν ένας χρόνος στο Εμπόριο & Συνεργασία: Ευκαιρίες και Challenges in the Food & Drink Industry», η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021.

Στο πρώτο πάνελ της εκδήλωσης με τίτλο: "UK import controls & new proposed timeline: How do exporters need to prepare”, παρουσιάστηκαν οι νέες διαδικασίες που θα εφαρμοστούν σταδιακά στις εισαγωγές στο ΗΒ από τον Ιανουάριο του 2022. Έγινε εκτενής αναφορά στις νέες τελωνειακές διαδικασίες και τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για τη συνοδεία προϊόντων φυτικής και ζωικής προέλευσης που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από 1 Ιουλίου και μετά.

Στο 2ο πάνελ της εκδήλωσης με τίτλο «Key challenges & Opportunities for the food & drink business trade με το ΗΒ», από τον κ. Μπρακατσέλο , παρουσιάστηκαν προτάσεις, αναδεικνύοντας τις σημαντικές προοπτικές ενίσχυσης των εξαγωγών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι προκλήσεις που δημιουργούνται από το αυξανόμενο κόστος και τις χρονικές καθυστερήσεις λόγω του Brexit και των συνεπειών της πανδημίας.