Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2017 > Η ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΨΥΧΟΥΣ & LOGISTICS ΘΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ 1200 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΨΥΧΡΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ

Σε συνέχεια της ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ της ΕΝΩΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΨΥΧΟΥΣ & LOGISTICS, την οποία διοργάνωσε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, στο BOUTIQUE OFFICE & MEETING SERVICE TZAFERI 16 δημοσιεύτηκαν τα ακόλουθα ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ:

Η Ένωση Ψύχους ανοίγει το δρόμο της διακλαδικής σύνδεσης της οικονομίας


Εγκρίθηκε πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 1.420.348,14 ευρώ και διάρκειας 18 μηνών που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΠΑνεΚ

Την έγκριση της πρότασης της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία για την υλοποίηση του έργου «Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων στο κλάδο της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας» συνολικού προϋπολογισμού 1.420.348,14 ευρώ και διάρκειας 18 μηνών που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΠΑνεΚ ανακοίνωσε λίγη ώρα πριν στο Βoutique Office & Meeting Service, o Πρόεδρος της Ένωσης Διονύσης Γρηγορόπουλος, δηλώνοντας ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την Ένωση να διαχειριστεί πολλά σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη.

της Έλενας Ερμείδου


Ο κος Διονύσης Γρηγορόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε ο μοναδικός φορέας Logistics που πήραμε τέτοιο πρόγραμμα», συμπληρώνοντας ότι ο φορέας στο κλάδο είναι επίσης ο μοναδικός που έχει πιστοποίηση ISO.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Ανάπτυξης κος Ζαφείρης Ευστράτιος δήλωσε ότι ο κλάδος ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας είναι ο μόνος κλάδος που με την συμβολή του μπορεί να υλοποιήσει το σχέδιο του υπουργείου τουρισμού και ανάπτυξης και έχει να κάνει με την διακλαδική σύνδεση του κλάδου αγροτικής οικονομίας, τουρισμού και βιομηχανίας, συμπληρώνοντας πως αν ο κλάδος αυτός αναπτυχθεί τα μεγέθη του τουρισμού θα σημειώσουν περαιτέρω άνοδο.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να ειπωθεί ότι στους νέους στόχους και δράσεις που έχει προγραμματίσει ο ΣΕΤΕ υπό την προεδρεία του κου Γιάννη Ρέτσου, είναι επίσης η διακλαδική σύνδεση του τουρισμού με το κλάδο αγροτικής οικονομίας και τα αγροτικά προϊόντα, προσπάθεια που στηρίζεται όπως έχει ανακοινώσει η κα Έλενα Κοντουρά και από το Υπουργείο Τουρισμού. Ευθυγραμμισμένες με πολιτική αυτή είναι και οι ετήσιες οικονομικές προβλέψεις της Allianz SE για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, όπου σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποίησε στην Αθήνα η Allianz SE σε συνεργασία με την Euler Hermes Ελλάδος, υπογράμμισε την ανάγκη να συνδεθεί του τουριστικό προϊόν με την βιομηχανία και το τομέα των αγροτικών προϊόντων.

Ωστόσο, όπως κατά την διάρκεια της παρουσίασης τόνισε ο κος Δ. Γρηγορόπουλος η ψύξη στην Ελλάδα δεν ξεπερνά τους -10 βαθμούς ενώ, στα νησιά όχι μόνο δεν υπάρχουν αποθήκες ψύχους αλλά ούτε απλές αποθήκες, συμπληρώνοντας ότι ακόμα και η Κρήτη διαθέτει μόνο μία αποθήκη ψύχους στο Ηράκλειο.

Σε ότι αφορά τώρα το σχέδιο Δράσης της Ένωσης, αυτό αφορά την κατάρτιση σε θέματα προτεραιότητας και την πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων 1200 εργαζομένων του κλάδου της Ψυχρής Εφοδιαστικής Αλυσίδας και στις 13 περιφέρεις της χώρας.

Περιλαμβάνει 6 δράσεις που οργανώνονται σε 4 υποέργα: Την διαμόρφωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, την Προσέλκυση, Επιλογή & Πληροφόρηση Ωφελουμένων, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την Πιστοποίηση Προσόντων / Δεξιοτήτων, την Δημοσιότητα του σχεδίου δράσης και την Οργάνωση, τον Συντονισμό Παρακολούθηση & Διαχείριση του Σχεδίου Δράσης.

Στο σημείο αυτό εξηγώντας την δυσκολία του έργου, ο κος Γρηγορόπουλος επεσήμανε ότι η δυσκολία έγκειται στις περιφέρειες καθώς πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι και να είναι εξειδικευμένοι για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα το διαθέτει η Κεντρική Μακεδονία όπου ο κλάδο είναι εξειδικευμένος, εν αντιθέσει με τα νησιά που δεν υπάρχουν καν αποθήκες.

Τα εκπαιδευτικά αντικείμενα που έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο του έργου είναι: Στέλεχος Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης, Στέλεχος Εταιρίας Διαμεταφορών – Διαλογέων, Χειριστής Μηχανημάτων Εργου.

Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει επίσης την πιστοποίηση αποκτηθέντων προσόντων / δεξιοτήτων του συνόλου των ωφελουμένων από την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης. Η πιστοποίηση παρέχεται από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων σύμφωνα με το ISO /IEC 17924 ή ΕΟΠΠΕΠ.

Σημειώνεται η Ένωση Ψύχους & Logistics είναι το πρώτο Σωματείο στο χώρο των Logistics από το 1957. Σχολιάζοντας ο κος Γρηγορόπουλος παρατήρησε ότι η συμμετοχή του κλάδου Ψύχους & Logistics φτάνει στο 8% στο σύνολο της συμμετοχής του κλάδου των Logistics και την Εφοδιαστικής Αλυσίδας στο ΑΕΠ της χώρας που είναι περίπου 13%.

ΠΗΓΗ: http://www.sofokleousin.gr/archives/366864.html


Η Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics θα πιστοποιήσει 1200 εργαζόμενους στον κλάδο της Ψυχρής Εφοδιαστικής


Την έγκριση της πρότασης της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία για την υλοποίηση του έργου «Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων στο κλάδο της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας», συνολικού προϋπολογισμού 1.420.348,14 ευρώ και διάρκειας 18 μηνών, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΠΑνεΚ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Διονύσης Γρηγορόπουλος.

Όπως αναφέρει η Ένωση, το Σχέδιο Δράσης «Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων στον κλάδο της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας» αφορά την κατάρτιση σε θέματα προτεραιότητας και την πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων 1.200 εργαζομένων του κλάδου της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας και στις 13 περιφέρειες της χώρας.
Περιλαμβάνει 6 δράσεις που οργανώνονται σε 4 υποέργα: Την διαμόρφωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, την Προσέλκυση, Επιλογή & Πληροφόρηση Ωφελουμένων, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την Πιστοποίηση Προσόντων / Δεξιοτήτων, την Δημοσιότητα του σχεδίου δράσης και την Οργάνωση, τον Συντονισμό Παρακολούθηση & Διαχείριση του Σχεδίου Δράσης.

Τα εκπαιδευτικά αντικείμενα που έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο του έργου είναι:
Στέλεχος Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης, Στέλεχος Εταιρίας Διαμεταφορών – Διαλογέων, Χειριστής Μηχανημάτων Έργου.
Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει επίσης την πιστοποίηση αποκτηθέντων προσόντων / δεξιοτήτων του συνόλου των ωφελουμένων από την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης. Η πιστοποίηση παρέχεται από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων σύμφωνα με το ISO /IEC 17924 ή ΕΟΠΠΕΠ.

Ο κ. Γρηγορόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «Όντας ο μόνος σύνδεσμος στον χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας που εγκρίνεται σε αυτή την ΔΡΑΣΗ, μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε τον κλάδου μας τόσο στην ανταγωνιστικότητα όσο και στην καινοτομία», συμπληρώνοντας ότι είμαστε ο μοναδικός φορέας στον κλάδο, ο ο οποίος κατέχει πιστοποίηση ISO.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Ζαφείρης Ευστράτιος δήλωσε ότι, ο κλάδος της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας είναι ο μόνος κλάδος που με την συμβολή του μπορεί να υλοποιήσει το σχέδιο του υπουργείου τουρισμού και ανάπτυξης, το οποίο έχει να κάνει με την διακλαδική σύνδεση του κλάδου αγροτικής οικονομίας, τουρισμού και βιομηχανίας, συμπληρώνοντας πως αν ο κλάδος αυτός αναπτυχθεί τα μεγέθη του τουρισμού θα σημειώσουν περαιτέρω άνοδο.

ΠΗΓΗ: http://www.inewsgr.com/metaforespress