Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2016 > ΠΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Ανακοινώθηκαν σήμερα και επισήμως τα αποτελέσματα των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στην Κομισιόν τον περασμένο Απρίλιο για συγχρηματοδότηση προγραμμάτων προώθησης  . Πρόκειται για τα απλά προγράμματα (εκείνα δηλ. που υποβάλλονται από οργάνωση ενός κράτους μέλους), ενώ έπονται τα πολυ-προγράμματα (εκείνα που υποβάλλονται από οργανώσεις διαφορετικών κρατών μελών) που θα ανακοινωθούν σύντομα. Είναι ο κύκλος των απλών προγραμμάτων του 2016 στoν οποίo εγκρίθηκε και η πρόταση της ΕΔΟΚ για την προώθηση αιγοπρόβειου κρέατος στις αγορές Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας

 

Συνολικά η Κομισιόν ενέκρινε 60 νέα προγράμματα που απευθύνονται σε αγορές της Ε.Ε. και εκτός αυτής, και η χρηματοδότησή τους από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. ανέρχεται σε 94 εκατ. ευρώ. Τα 60 εγκεκριμένα προγράμματα (είχαν υποβληθεί 199) καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα κατηγοριών, ιδιαιτέρως εκείνων των κατηγοριών που έχουν πληγεί από τις δυσκολίες των τελευταίων ετών, όπως τα γαλακτοκομικά και το κρέας.

Εκ των 60 εγκεκριμένων προγραμμάτων, τα 24 απευθύνονται στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε.,και τα 36 απευθύνονται σε τρίτες χώρες και περιοχές, όπως: Κίνα, Μέση Ανατολή,Βόρεια Αμερική, Νοτιοανατολική Ασία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ρωσία και Αυστραλία.

Από τον πίνακα με τα εγκεκριμένα προγράμματα, και αναφορικά με το κρέας και τα προϊόντα του,διαπιστώνουμε ότι επελέγησαν για χρηματοδότηση:

-Από την Αυστρία η πρόταση για διάφορα προϊόντα συμπεριλαμβανομένων όλων των ειδών κρέατος. Στόχος οι αγορές Αυστρίας και Γερμανίας. Διάρκεια 3 έτη.Προϋπολογισμός 3 εκατ. ευρώ

-Από την Ισπανία η πρόταση για διάφορα προϊόντα συμπεριλαμβανομένων του βόειου και παρασκευασμάτων κρέατος. Στόχος η ισπανική αγορά. Διάρκεια 3 έτη.Προϋπολογισμός 0,95 εκατ. ευρώ

-Από την Ιταλία η πρόταση για διάφορα προϊόντα συμπεριλαμβανομένου του χοίρειου. Στόχος Γερμανία, Ιταλία, Ην. Βασίλειο. Διάρκεια 3 έτη. Προϋπολογισμός 1,02 εκατ.

-Από την Ελλάδα η πρόταση της ΕΔΟΚ για το αιγοπρόβειο κρέας. Στόχος οι αγορές Ιταλίας,Ισπανίας, Ελλάδας. Διάρκεια 3 έτη. Προϋπολογισμός 3,2 εκατ.

-Από τη Γερμανία η πρόταση για χοιρινό κρέας. Στόχος οι αγορές Αυστρίας, Ιταλίας,Γερμανίας. Διάρκεια 3 έτη. Προϋπολογισμός 2,89 εκατ.

-Από την Ισπανία η πρόταση για χοιρινό και παρασκευάσματα κρέατος. Στόχος οι αγορές Ισπανίας, Γαλλίας, Ην. Βασιλείου, Γερμανίας, Πορτογαλίας. Διάρκεια 3 έτη.Προϋπολογισμός 1,95 εκατ.

-Από την Ισπανία η πρόταση για παρασκευάσματα κρέατος. Στόχος οι αγορές Γαλλίας, Γερμανιας, Ην. Βασιλείου. Διάρκεια 3 έτη. Προϋπολογισμός 0,54 εκατ.

-Από την Ιταλία η πρόταση για χοιρινό κρέας και παρασκευάσματα. Στόχος οι αγορές Ιταλίας, Γερμανίας. Διάρκεια 3 έτη. Προϋπολογισμός 3,2 εκατ.

-Από τη Σλοβενία η πρόταση για παρασκευάσματα κρέατος. Στόχος η αγορά της Σλοβενίας.Διάρκεια 3 έτη. Προϋπολογισμός 0,63 εκατ.

-Από τη Σλοβενία (δεύτερη) πρόταση για παρασκευάσματα κρέατος. Στόχος η αγορά της Σλοβενίας, Διάρκεια 3 έτη. Προϋπολογισμός 0,62 εκατ.

-Από τη Γαλλία μια μεγάλη γκάμα προϊόντων μεταξύ των οποίων όλα τα είδη κρέατος, και παρασκευάσματα. Στόχος η αγορά της Κίνας. Διάρκεια 2 έτη. Προϋπολογισμός 0,7εκατ.

-Από τηνΙρλανδία ηπρόταση για βόειο και αιγοπρόβειο κρέας. Στόχος οι αγορές Κίνας καιΙαπωνίας. Διάρκεια 3 έτη. Προϋπολογισμός 3,76 εκατ.

-Από τηνΙταλία πρόταση για διάφορα προϊόντα μεταξύ των οποίων χοιρινό κρέας. Στόχος ηαγορά των ΗΠΑ. Διάρκεια 3 έτη. Προϋπολογισμός 5,95 εκατ.

-Από τηνΙταλία πρόταση για κρασί, ξίδι και παρασκευάσματα κρέατος. Στόχος οι αγορέςΚαναδά και ΗΠΑ. Διάρκεια 3 έτη. Προϋπολογισμός 1,29 εκατ.

-Από τοΒέλγιο η πρόταση για κρέας πουλερικών. Στόχος οι Φιλιππίνες, Βιετνάμ,Σινγκαπούρη. Διάρκεια 2 έτη. Προϋπολογισμός 0,74 εκατ.

-Από τηνΚροατία η πρόταση για αιγοπρόβειο κρέας και τυρί. Στόχος το Κατάρ και ταΗνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Διάρκεια 3 έτη. Προϋπολογισμός 4,14 εκατ.

-Από τηΓαλλία η πρόταση για παρασκευάσματα κρέατος. Στόχος οι ΗΠΑ. Διάρκεια 3 έτη.Προϋπολογισμός 1,14 εκατ.

-Από τηνΙταλία η πρόταση για τυρί και παρασκευάσματα κρέατος. Στόχος η Κίνα και ηΙαπωνία. Διάρκεια 3 έτη. Προϋπολογισμός 5,9 εκατ.

-Από τηνΙταλία (δεύτερη) πρόταση για τυρί και παρασκευάσματα κρέατος. Στόχος ΗΠΑ,Καναδάς. Διάρκεια 3 έτη. Προϋπολογισμός 2,5 εκατ.

-Από τηνΟλλανδία η πρόταση για χοιρινό κρέας. Στόχος οι αγορές: Κίνα, Ιαπωνία,Φιλιππίνες, Ταϊβάν, Βιετνάμ. Διάρκεια 3 έτη. Προϋπολογισμός 1,99 εκατ.

-Από τη Σλοβενία ηπρόταση για παρασκευάσματα κρέατος. Διάρκεια 3 έτη. Προϋπολογισμός 0,92 εκατ.

 2016_PROMOTION-MEASURES.pdf

[ΠΗΓΗ:http://www.meatnews.gr/]