Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2014 > ΣΕ ΛΕΠΤΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟ ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Την ερχόμενη Δευτέρα, μία ημέρα πριν την δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ, η οποία σύμφωνα με τη διοίκηση της επιχείρησης είναι απαραίτητη προκειμένου να ανανεωθούν για ένα χρόνο τα τιμολόγια που δόθηκαν πέρυσι το Φεβρουάριο με απόφαση του βασικού μετόχου στις βιομηχανίες υψηλής τάσης.

Χθες η ΕΒΙΚΕΝ, δηλαδή οι βιομηχανικοί καταναλωτές ενέργειας έδωσαν στη δημοσιότητα επιστολή για τεταμένες σχέσεις με την τρόικα και στην οποία ζητούν δύο πράγματα. Πρώτον να παραταθούν τα τιμολόγια για το 2015 και δεύτερον να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες για τη διενέργεια των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, ακόμη και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τρόικα «ο ρόλος της οποίας είναι εξωθεσμικός».

Από την πλευρά της ΔΕΗ, πάντως, διαμηνύεται προς την πλευρά της βιομηχανίας ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία ενημέρωση περί του αντιθέτου, ότι δηλαδή δεν προτίθεται ο μέτοχος να γίνει κανονικά στις 22 του μήνα η συνέλευση. Βεβαίως η ΔΕΗ υπενθυμίζει ότι και πέρυσι όταν ελήφθη για πρώτη φορά η απόφαση για τα τιμολόγια της βιομηχανίας το Φεβρουάριο, η συνέλευση ήταν εξ αναβολής. Μάλιστα υπενθυμίζεται από τη ΔΕΗ ότι η απόφαση που ελήφθη τότε είχε αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο το χρονικό κενό που είχε προκύψει.

Πάντως σύμφωνα με τη ΔΕΗ, αυτή τη στιγμή προχωράμε κανονικά με το σενάριο ότι η συνέλευση θα γίνει, τουλάχιστον με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή.

Σημειώνεται τέλος ότι η πλευρά της βιομηχανίας, στην επιστολή που απέστειλε προς την κυβέρνηση (κοινοποιείται σε τέσσερις υπουργούς,το γραφείο του πρωθυπουργού και τον πρόεδρο της ΡΑΕ) χρησιμοποιεί δραματικούς τόνους και προειδοποιεί ότι δεν υπάρχει βιώσιμη εναλλακτική λύση για τις βιομηχανίες, πλην της παράτασης ισχύος των υφιστάμενων τιμολογίων αλλά και της προώθησης της πρότασης για τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ.

[ΠΗΓΗ:capital.gr]