Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2014 > OΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

Το ενεργειακό κόστος, η διευκόλυνση της ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων,καθώς και η διαχείριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση του Πρωθυπουργού, με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στις 12.00, το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Το«παρών» στη συνάντηση θα δώσουν και οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης,Εργασίας και Περιβάλλοντος, ενώ για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη βιομηχανία υπό τον Ν. Δένδια.

Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό κόστος, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ που προβλέπουν μειώσεις για τις βιομηχανίες, οι οποίες ηλεκτροδοτούνται από τα δίκτυα υψηλής και μέσης τάσης,ακολούθησαν οι αποφάσεις για μειώσεις έως 3,4% στα τιμολόγια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Την Παρασκευή, επίσης, κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επιστροφή στις ενεργοβόρες βιομηχανίες μέρους της αύξησης στα βιομηχανικά τιμολόγια, που οφείλεται στην άνοδο της δαπάνης για αγορά δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα από τους ηλεκτροπαραγωγούς. Θα ακολουθήσει η έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα εξειδικεύει τους δικαιούχους και τη διαδικασία επιστροφής.

Ωστόσο,εκκρεμεί η οριστικοποίηση των χρεώσεων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που καταβάλουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού, που αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας έχει ζητήσει την εξαίρεση της βιομηχανίας από ενδεχόμενη αύξηση των τελών ΥΚΩ, ενώ αίτημα του ΣΕΒ αποτελεί η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης της ενέργειας.

Για τη διευκόλυνση της ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων, τον Μάιο ψηφίστηκε σχετικός νόμος (4262/2014) που αφορά Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Βιομηχανίες, Εξορυκτική Δραστηριότητα, Τουριστικές εγκαταστάσεις, Πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, κ.α. Εκκρεμεί η έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων και αποφάσεων που προβλέπονται στον νόμο.

Ειδικά για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, την περασμένη εβδομάδα, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΚΑ και του ΣΕΒ. 

[ΠΗΓΗ:http://www.metaforespress.gr/]