Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2014 > ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Την εξαίρεση της βιομηχανίας από την αύξηση των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας που προκύπτει από την άνοδο του κόστους παροχής των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) ζητάει η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ), με επιστολή που απηύθυνε προς τα υπουργεία ΠΕΚΑ και Ανάπτυξης- Ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με την Ένωση, το κόστος των ΥΚΩ προσδιορίστηκε με πρόσφατες αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στο επίπεδο των 850 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, κάτι που σημαίνει ότι το σύνολο των καταναλωτών θα επιβαρυνθεί το 2014 με ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 180 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τη χρέωση του 2013, ένα ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση 25%.

«Η αύξηση των συνολικών χρεώσεων ΥΚΩ δημιουργεί εύλογα την ανησυχία στη Βιομηχανία για το ενδεχόμενο αύξησης και της αντίστοιχης μοναδιαίας χρέωσης για την Υψηλή και τη Μέση Τάση από το σημερινό -πολύ υψηλό-επίπεδο των 4,14 ευρώ/MWh» επισημαίνει η ΕΒΙΚΕΝ χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτήν ως καταστροφική για τη βιομηχανία της χώρας. Και ζητά, να μειωθούν οι χρεώσεις ΥΚΩ για τη βιομηχανία στο επίπεδο των 2,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα δεδομένου ότι-όπως υποστηρίζει- ουσιαστικά δεν έχει υλοποιηθεί κανένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τον Φεβρουάριο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας.

Σημειώνεται ότι, το κόστος των ΥΚΩ καταβάλλεται από το σύνολο των καταναλωτών μέσω των λογαριασμών ρεύματος και καλύπτει το πρόσθετο κόστος ηλεκτροδότησης των νησιών, όπου το κόστος παραγωγής ενέργειας από τους τοπικούς σταθμούς παραγωγής είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα,το ειδικό τιμολόγιο των πολύτεκνων και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Οι νέες χρεώσεις για τις ΥΚΩ θα ισχύσουν αναδρομικά από 1ης Ιουλίου.

[ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr/]