Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2014 > ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ- ΣΒΒΕ

Θέματα ανταγωνιστικότητας, ρευστότητας, ενεργειακού κόστους και κόστους παραγωγής συζήτησαν με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος σε συνάντηση που είχαν.

Οι συνομιλίες έγιναν ενόψει της επίσημης κατάθεσης την Πέμπτη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή του νέου ΕΣΠΑ, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει δράσεις και προγράμματα για τη βιομηχανία και τις νέες επιχειρήσεις. Ο κ .Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε και σε μία πρωτοβουλία που ανέλαβε το υπουργείο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία.

«Ετοιμαζόμαστε μαζί με τεχνικό σύμβουλο, με το ΣΕΒ, με το ΣΒΒΕ, ώστε να έχουμε έτοιμη στον επόμενο μήνα μία πρόταση, που να αφορά τη μείωση του κόστους ενέργειας στη βιομηχανία, ώστε να είναι ανταγωνιστική και να μπορέσει να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος μετά τη σύντομη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΒΒΕ Αθανάσιο Σαββάκη.Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το εργασιακό κόστος και τη μετεγκατάσταση επιχειρήσεων της περιοχής σε γειτονικές χώρες, ο υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι εξ όσων του μεταφέρουν και οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων δεν χρειάζεται πια να μειώσουν το μισθολογικό αλλά το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων.

«Εμείς ως χώρα μπορούμε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις,όπως είπα, με το κόστος ενέργειας, να δούμε το θέμα που αφορά τις φοροελαφρύνσεις, να δούμε το θέμα της ρευστότητας, που είναι και γενικότερο ζήτημα, ώστε να είναι ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις και να μη χρειάζεται να περάσουν τα σύνορα», είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος

[ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr/]