Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2014 > ΜΕ 51 "ΝΑΙ" ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ - ΣΤΙΣ 115 ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων χθες το βράδυ το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ".

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 51 βουλευτές, κατά 46 βουλευτές και «παρών» δήλωσε ένας βουλευτής, ο ανεξάρτητος Νικήτας Κακλαμάνης. Συνολικά ψήφισαν 98 βουλευτές.Απουσίαζαν οι βουλευτές της ΧΑ, Ηλ. Παναγιώταρος και Ηλ. Κασιδιάρης. 

Ονομαστική ψηφοφορία έγινε και στα άρθρα 1, 2, 4, 9 και 10, για τα οποία το αποτέλεσμα ήταν και πάλι 51 ψήφοι υπέρ, 46 κατά και «παρών» από τον Νικ.Κακλαμάνη. Βάσει των τοποθετήσεων στη συζήτηση που προηγήθηκε, υπέρ τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΧΑ, η ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές. 

Η μάχη του δημοψηφίσματος

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και επί του συνόλου, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο για την κατάθεση των προτάσεων των κομμάτων για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, οι προτάσεις για δημοψήφισμα άρχισαν να κατατίθενται η μία μετά την άλλη από τα κόμματα, με αποτέλεσμα το Προεδρείο της Βουλής να έχει στα χέρια του αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και των 15 ανεξαρτήτων βουλευτών, με το συνολικό αριθμό των υπογραφών να φτάνει τις 115.

Σήμερα, εκτός απροόπτου, θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.

Πλέον το μεγάλο ερωτηματικό είναι εάν οι προτάσεις θα συμψηφιστούν, με τη σχετική γνωμοδότηση και του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής εφόσον θεωρηθούν ομοειδείς (οπότε ξεπερνούν τον απαιτούμενο αριθμό των 120 υπογραφών βουλευτών) ή αν χαρακτηριστούν διαφορετικές, όπως επιμένει η κυβέρνηση.

[ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr/]