Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2014 > EΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ. ΟΦΑΕ ΚΑΤΑ ΠΣΧΕΜ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ

Εμφύλιος πόλεμος στους οδικούς μεταφορείς . Η ΟΦΑΕ ζήτησε την κατάργηση του «Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος», συνεπικουρούμενη από άλλες ομοσπονδίες φορτηγών αυτοκινητιστών, τονίζοντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Παράλληλα,εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργείου Μεταφορών, τονίζοντας ότι η διατήρηση του «Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος» γίνεται προς όφελος του ΠΣΧΕΜ.

Στην ανακοίνωση της ΟΦΑΕ απάντησε το ΠΣΧΕΜ, χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες ανυπόστατες. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του ΠΣΧΕΜ, «το Π.Σ.Χ.Ε.Μ έχει αποκλειστικό στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ.,και δεν ασχολείται με τις ανυπόστατες καταγγελίες της ΟΦΑΕ εναντίον του Π.Σ.Χ.Ε.Μ., γιατί γνωρίζει ότι μία ανύπαρκτη Ομοσπονδία για να μπορέσει να δικαιολογήσει την παρουσία της χρησιμοποιεί δόλιες και ανυπόστατες καταγγελίες.

Όμως η ακραία και επικίνδυνη για τον κλάδο καταγγελία που παρέσυρε και ορισμένους Προέδρους Ομοσπονδιών να ζητήσουν την κατάργηση των ΗΑΣ, όχι γιατί δεν εξυπηρετεί το σκοπό που το κράτος το ψήφισε και ήταν η καταγραφή όλων των νόμιμων Φορτηγών και των Ιδιοκτητών τους, (να φύγουν από την κυκλοφορία τα χιλιάδες παράνομα φορτηγά που κυκλοφορούσαν όπως και έγινε και να αποτραπεί στο μέλλον η κυκλοφορία νέων παράνομων φορτηγών Δ.Χ.).

Στην καταγγελία της ΟΦΑΕ ότι το Π.Σ.Χ.Ε.Μ. δεν εκπροσωπεί Σωματεία, την ενημερώνουμε, αφού πρώτα ενημερώσουμε τους αρμοδίους για την δική της ταυτότητα.

Η ΟΦΑΕ στις προηγούμενες εκλογές δε διέθετε τα έξι (6) Σωματεία που είναι προϋπόθεση για να μην διαλυθεί και επειδή δεν έβρισκε Σωματεία Φορτηγών να εντάξει στη δύναμή της έγραψε παράνομα (όπως καταγγέλλουν εγγράφως μέλη της)Σωματείο Τουριστικών Λεωφορείων. Σε ότι αφορά το Π.Σ.Χ.Ε.Μ γνώρισε μέσω του εγγράφου της ΟΦΑΕ ότι τα 62 Σωματεία είναι φυσικά πρόσωπα.

Τα χρήματα των συναδέλφων που εισπράττει το Π.Σ.Χ.Ε.Μ., από την έκδοση των σημάτων και των βεβαιώσεων τα χρησιμοποιεί, αποκλειστικά για τους σκοπούς που προβλέπονται στο καταστατικό του και έχει εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση και δεν σπαταλιούνται σε ταξίδια και άλλες δραστηριότητες που δεν αφορούν τους σκοπούς που προβλέπει το καταστατικό.

Τα μέλη του Π.Σ.Χ.Ε.Μ. που εκπροσωπούν πάνω από το 60% του συνόλου των αυτοκινητιστών δεν θα επιτρέψουν ποτέ την κατάργηση των ΗΑΣ και των Βεβαιώσεων που προστατεύουν τα συμφέροντα του κλάδου και θα αντιδράσουν δυναμικά για να αποτρέψουν την καταστροφή που θα ακολουθήσει από την κυκλοφορία νέων χιλιάδων παράνομων Φορτηγών, όπως συνέβαινε στο παρελθόν και εξαφανίστηκαν με την έκδοση των ΗΑΣ και των βεβαιώσεων».  

[ΠΗΓΗ:http://www.metaforespress.gr/]