Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2014 > ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑ 52% Η ΟΡΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ Α ΕΞΑΜΗΝΟ (1/1/2014 - 30/6/2014)

Χρονιά με πολλές αλλαγές και σημαντικά γεγονότα είναι η φετινή για την Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας, όπως σημειώνει η E-ntelligence στην Εξαμηνιαία Ανάλυση Ελληνικής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Ειδικότερα, στον εξαμηνιαίο απολογισμό θα δει κανείς την Οριακή Τιμή Συστήματος να κλείνει στα 55,56 ευρώ/MWh, ενισχυμένη σε σχέση με πέρυσι για το ίδιο διάστημα κατά 52%, με το φορτίο του Συστήματος να μεταβάλλεται από ελάχιστα έως καθόλου από χρόνο σε χρόνο.

Ιδιαίτερα υψηλές τιμές κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών του έτους, εξέλιξη στην οποία οδηγηθήκαμε λόγω μειωμένων εισαγωγών από τα βόρεια σύνορα, χαμηλής υδραυλικότητας καθώς και λόγω αλλαγών σε ρυθμιστικό επίπεδο με την κατάργηση του κανόνα του 30%. Στη συνέχεια,μπαίνοντας στην άνοιξη οι τιμές σημείωσαν πτώση εξ' αιτίας κυρίως της αναπροσαρμογής της τιμής Φυσικού Αερίου που προμηθεύεται η ΔΕΠΑ από την ρωσική Gazprom. Κλείνοντας σημαντικό είναι το γεγονός πως απουσιάζει η διασύνδεση με την Ιταλία (χωρητικότητας 500 MW) για όλο το εξάμηνο, λόγω τεχνικής βλάβης, παράγοντας που ενδεχομένως να διαμόρφωνε διαφορετικές συνθήκες στο ισοζύγιο ενέργειας και στις τιμές, αν δεν απουσίαζε.

Εξαμηνιαία ανάλυση ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.pdf 

[ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr/]