Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2016 > ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ 2017

 

Τη στρατηγική προώθησης ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων για τα προγράμματα που θα υποβληθούν το 2017 υιοθέτησε η Κομισιόν αποφασίζοντας να διαθέσει 133 εκατ. ευρώ (σε σύγκριση με τα 111 εκατ. που διατέθηκαν για προγράμματα που υποβλήθηκαν φέτος). Αυτό το ποσό θα συγχρηματοδοτήσει αρκετά προγράμματα, πολλά εκ των οποίων θα στοχεύουν τρίτες χώρες και περιοχές, όπως οι: Κίνα, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αμερική, Νοτιοανατολική Ασία και Ιαπωνία.

Η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το αργότερο τον Ιανουάριο και οι προτείνουσες οργανώσεις θα μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους οι οποίες θα συγχρηματοδοτηθούν σε ποσοστό από 70% έως 85%. Ο προϋπολογισμός γι’ αυτά τα προγράμματα θα είναι αυξημένος κατά 22 εκατ. ευρώ σε σχέση με φέτος, γεγονός που υπογραμμίζει την υποστήριξη που παρέχει η Ε.Ε. στους Ευρωπαίους παραγωγούς αγροδιατροφικών προϊόντων.

 

Εκτός από τον αυξημένο προϋπολογισμό, υπάρχουν μια σειρά ακόμη αλλαγές για τα προγράμματα που θα υποβληθούν την επόμενη χρονιά. Για παράδειγμα: Επιπλέον 9,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για δράσεις προώθησης που θα χειριστεί απευθείας η Κομισιόν (για περίπτερα σε εκθέσεις σε τρίτες χώρες,αποστολές υψηλού επιπέδου κ.ά.). Περί τα 63 εκατ. προορίζονται για απλά προγράμματα προώθησης σε αγορές τρίτων χωρών.

 

Το σχέδιο δίνει και φέτος έμφαση σε προϊόντα με ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας, αλλά περιλαμβάνει επίσης ειδικά στοιχεία για τομείς που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τις δυσχέρειες στην αγορά αγροτικών προϊόντων, όπως γαλακτοκομικά και χοιρινό, βόειο, ενώ θα διατεθούν επίσης 4,5 εκατ. ευρώ για τομείς που αντιμετωπίζουν μη αναμενόμενες κρίσεις. Ένα ακόμη καινούργιο στοιχείο για τις προτάσεις που θα υποβληθούν το 2017 είναι η χρηματοδότηση (15εκατ. ευρώ) σε προγράμματα προώθησης που αυξάνουν την αναγνωρισιμότητα της αειφόρας γεωργίας στην ευρωπαϊκή αγορά.

act-part1_.pdf  annex-act_pdf.pdf

[ΠΗΓΗ:http://www.meatnews.gr/,http://ec.europa.eu/ ]