Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2014 > Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ

Δύο μέρες μετά την ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου παρουσιάστηκε από την πλευρά της κυβέρνησης η πρόοδος στα θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της βιομηχανίας και από την πλευρά του ΣΕΒ οι βασικές θέσεις για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής παραγωγής, σήμερα συνεδριάζει η διυπουργική για τη βιομηχανία  με στόχο να μπουν σε πιο συγκεκριμένη βάση,οι κατευθύνσεις που συμφωνήθηκαν παρουσία του πρωθυπουργού.

Στην κορυφή της ατζέντας της συνεδρίασης βρίσκεται το ενεργειακό και οι πολιτικές για τη μείωση του κόστους που παραμένει σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές της ελληνικής βιομηχανίας,καθώς και θέματα ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας και η σύνδεση της έρευναςμε την παραγωγή.

Στη Διυπουργική Επιτροπή συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Περιβάλλοντος-Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

Στην συνεδρίαση έχουν προσκληθεί, λόγω αρμοδιοτήτων επί των θεμάτων που θα συζητηθούν και οι Υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος, οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Περιβάλλοντος - Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος.

O Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Γιώργος Στεργίου παρέχει τη διοικητική και τεχνική υποστήριξη.

Από τον ΣΕΒ θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος Θόδωρος Φέσσας και ο επίτιμος Πρόεδρος Δημήτρης Δασκαλόπουλος, όπως επίσης ο Αντιπρόεδρος Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Γιάννης Κυριακού.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί στο κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Νίκης 5-7).

[ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr/]