Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2014 > ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ

Ανάσα για δεκάδες ιδιοκτήτες φορτηγών αποτελεί απόφαση του υπουργείου Μεταφορών,σύμφωνα με την οποία παρέχεται η δυνατότητα επιστροφής αδειών και πινακίδων, στις περιπτώσεις διακανονισμού των επιβληθέντων διοικητικών προστίμων και εφόσον δεν υπάρχει άλλη διοικητική ποινή.

Συγκεκριμένα,σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3446/2006, σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους από 150 έως 5.000 ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις, η επιβολή της διοικητικής ποινής της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας αυτών, για χρονικό διάστημα από 1 έως 12 μήνες.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η καταβολή του διοικητικού προστίμου, αφαιρούνται οι άδειες και οι πινακίδες των φορτηγών αυτοκινήτων και επιστρέφονται δε μόνο εάν καταβάλλεται το επιβληθέν πρόστιμο.

Ωστόσο,πολλοί ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων αδυνατούσαν να καταβάλλουν τα επιβληθέντα πρόστιμα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έφταναν αθροιστικά τις 10.000-15.000 ευρώ, ενώ προχωρούσαν σε διακανονισμό με τις αρμόδιες ΔΥΟ, καταβάλλοντάς τα σε δόσεις.

Με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, δίδεται η δυνατότητα στις περιπτώσεις διακανονισμού, με τις αρμόδιες ΔΟΥ, των επιβληθέντων διοικητικών προστίμων και εφόσον δεν υπάρχει άλλη διοικητική ποινή, να επιστρέφονται οι άδειες και οι πινακίδες.

[ΠΗΓΗ:http://www.metaforespress.gr/]